Open Site Navigation

Blue School

Een aspiratieve opleiding ‘Destination Retail’ gericht op duurzame jeansmode

ROC Mondriaan & MBO RIJNLAND

Blue School, de #1 denim retail opleiding. Voor een nieuwe generatie retail professionals met oog voor duurzaamheid, innovatie en retail trends.

Het individu in het hart van de opleiding

Retail heeft het zwaar in deze tijden. Grote trends worden door de lockdown verergerd maar we weten allemaal: straks willen we weer winkelen. Er zal een groter verschil ontstaan tussen zogenaamde ‘convenience-winkels’ (dagelijks gemak dichtbij) en ‘experience destinations’ waar klantervaringen, expertise, tech en gastvrijheid een grote rol spelen.


Vorige maand vond de (voorlopig stille) opening plaats van de Westfield Mall in Leidschendam: de eerste echte ‘Mall’ naar Amerikaans voorbeeld in Nederland. In nauwe samenwerking met Westfield, toonaangevende merken en retailers is op dit top-podium een unieke student store gerealiseerd: de Blue School. Naar voorbeeld van hotelscholen krijgen studenten hier les in de praktijk, met echte klanten, van leveranciers en partners.

The Coolest School on the Planet

We zijn zeer trots om aan de ontwikkeling van deze bijzondere school te hebben bijgedragen en maken een diepe buiging naar zowel de ondernemers in kwestie als ROC Mondriaan en MBO Rijnland die in deze roerige tijden toch hebben besloten om door te zetten. Interesse in een spijkerbroek: bezoek de Blue School, ook bekend als ‘The Coolest School on the Planet’.