Open Site Navigation

House of Events

De meest praktijkgerichte opleiding tot event producer.

ROCvA Zuid

Samen met de hotshots uit Amsterdamse event scene ontwikkelden we een opleiding waarmee je evenementen van de toekomst leert organiseren.

Een opleiding voor allrounders én specialisten

Amsterdam bruist van de evenementen. Van cultuurfestivals en zakelijke beurzen in de RAI, tot een zomer vol muziekfestivals met als hoogtepunt ADE (Amsterdam Dance Event) in het najaar. Het vak event producer is er een waar je inrolt, terwijl er toch behoefte is aan gedegen event allrounders én specialisten. Met het ROC van Amsterdam onderzochten we deze behoefte en kwamen tot de conclusie dat een opleiding tot Jr. event producer er moest komen. De invulling bepaalden we in co-creatie met de crème de la crème van de Amsterdamse event scene.

Studiejaar in een nieuw jasje

Wat voor skills hebben de event organisatoren van de toekomst? Moeten het allrounders of specialisten zijn? Welke events moeten ze hebben meegemaakt? Wat is het best passende stagemoment en de duur ervan? Deze en meer vragen legden we in een co-creatie sessie voor aan een groep betrokken experts uit de event wereld. Al snel werd duidelijk dat de opleiding een combinatie moest worden van generieke en specialistische skills. Zo moet iedere student allround skills hebben en een draaiboek kunnen maken of vergunning kunnen aanvragen.

 

Vervolgens kunnen studenten zich specialiseren door badges te verdienen die passen bij de sector waarin ze zich willen specialiseren: denk aan crowd management, live techniek of business english. Qua timing is het House of Events ook vernieuwend. Waar het gros van de MBO-studenten tijdens de zomermaanden geniet van zijn vrijheid, draait het House of Events juist op volle toeren. De praktijklessen vinden bijvoorbeeld plaats tijdens de dance festivals in de zomer en ook de opening van het culturele seizoen waar naartoe wordt gewerkt in de zomermaanden, maakt het onmogelijk voor de opleiding om in deze periode haar deuren te sluiten.

 

House of Events is een voorloper in het opnieuw inrichten van het studiejaar op basis van de vraag uit de markt en pieken binnen de industrie.