Open Site Navigation

House of Hospitality

Kersvers horeca-talent voor de metropoolregio Amsterdam.

ROCvA

Een nieuwe kijk op school: met het ROC van Amsterdam co-creëerden we het ‘House of Hospitality’. Binnenkort verwelkomt de horeca een nieuwe generatie toppers.

Ondersteunen van de Amsterdamse hospitality

Amsterdam is booming. Naar verwachting is het aantal jaarlijkse bezoekers in 2030 verdubbeld. Daarnaast streeft de stad ook naar een plek in de Europese hospitality top-5. Nieuwe innovatieve manieren van samenwerken zijn nodig om deze uitdagingen aan te gaan.Fronteer werd gevraagd mogelijke belanghebbenden te verenigen en potentiële gebieden binnen de horeca te definiëren.We brachten programmamanagers en teamleiders van verschillende ROC vestigingen bijeen met experts uit de logistieke sector. Samen verkenden we ontwikkelingen in het werkveld, verwachtingen aan nieuw talent en mogelijkheden voor samenwerking.

Een on-the-job opleiding om de hospitalityindustrie te innoveren

Samen met een opmerkelijke groep experts (zoals horeca-experts en Amsterdamse horeca-ondernemers) kwamen we tot de conclusie dat menselijk kapitaal een belangrijke troef is die verdere ontwikkeling vergt en dat de industrie zich meer moet kunnen innoveren. Het nieuw opgerichte ‘House of Hospitality’ is een sterke publiek-private alliantie tussen handel, bedrijven, industrie, kennisinstellingen en de Amsterdamse overheid. Het doel is om het niveau van gastvrijheid en diensten vanuit een sectoroverschrijdend perspectief te verhogen in reizen, toerisme, hotels en restaurants, evenals facilitaire diensten, detailhandel, vervoer en gezondheid. De on-the-job opleidingen van House of Hospitality zijn voor studenten die liever leren in de praktijk. Ze worden uitgevoerd door het ROC van Amsterdam of het ROC van Flevoland in de bedrijfsomgeving van een van de horeca-partners.