Open Site Navigation

House of Logistics

De logistiek vakman van de toekomst.

ROCvA

De logistieke sector is booming in de Metropoolregio Amsterdam. Met het bedrijfsleven onderzochten we hoe de logistiek vakman van de toekomst eruitziet en hoe je deze opleidt.

Logistiek in de Metropoolregio Amsterdam

Met een lucht- en zeehaven, de GreenPort en de distributie voor miljoenen huishoudens, zorgt de Metropoolregio Amsterdam voor voldoende carrièremogelijkheden voor logistiek talent. Maar hoe leid je studenten op voor een sector die veelal verborgen is? Hoe zien de logistieke processen van een ziekenhuis eruit en hoe komen de boodschappen van een online supermarkt zo snel mogelijk bij jou thuis?

Logistiek talent opleiden

Met het ROC van Amsterdam stonden we aan de vooravond van deze succesvolle publiek-private samenwerking tussen het ROC van Amsterdam, ROC Nova College, Luchtvaart College Schiphol en Air Cargo Netherlands. Het doel? De logistiek vakman van de toekomst werven en opleiden.

We brachten programmamanagers en teamleiders van verschillende ROC vestigingen bijeen met experts uit de logistieke sector. Samen verkenden we ontwikkelingen in het werkveld, verwachtingen aan nieuw talent en mogelijkheden voor samenwerking.