Open Site Navigation

Jean School

De eerste en enige opleiding tot denim developer van de wereld.

ROCvA Zuid

Hoe transformeer je een industrie? Samen met het ROC van Amsterdam co-creëerden we de eerste en enige denimschool ter wereld. Towards a brighter blue!

Een schonere denimindustrie

Amsterdam is hard op weg om denim hoofdstad van de wereld te worden. G-Star, Denham, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Kings of Indigo en vele andere merken zijn hier gevestigd. Naast vele kansen, brengt dit  verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich mee. Hoe train je een felblauwe generatie nieuw talent dat de ontwikkeling van de Amsterdamse denimmerken zal ondersteunen en de transitie naar een schonere industrie zal leiden?


Samen met experts van verschillende denimmerken ontwikkelden we het concept van de opleiding en in samenwerking met het ROC van Amsterdam startten we een pilot van 10 weken. Na enthousiaste reacties van studenten, docenten, merken en experts uit de industrie, ontwikkelden we gezamenlijk een gedetailleerd curriculum.

Een programma gewijd aan denim

De Jean School is een nieuw onderwijsprogramma gewijd aan denim. Het is een van de eerste en meest opmerkelijke publiek-private samenwerkingen in het Nederlandse onderwijs: een driejarig denim-specifiek onderwijsprogramma, door de overheid gefinancierd en door de staat erkend. De aanpak die de basis vormde voor deze school (een nauwe samenwerking van toppers uit industrie en bedrijfsleven om nieuwe onderwijsprogramma's te bedenken, ontwikkelen en realiseren) vormt inmiddels de blauwdruk voor verdere onderwijshervorming in samenwerking met verschillende ROC’s in Nederland. Zo herdefinieerden we onder meer het onderwijs in lichamelijke opvoeding, event productie, logistiek, menswear, horeca, retail, beauty en finance.


In de zeven jaar van haar bestaan is de Jean School een wereldwijd erkend opleidingscentrum geworden. De school trekt studenten van over de hele wereld aan en heeft sterke samenwerkingen met topmerken, fabrikanten en academies. Jean School stond onlangs op nummer 99 in een wereldwijde lijst van topmode-instituten. Opvallend voor een beroepsopleiding om in een lijst te staan met (en in sommige gevallen hoger te eindigen dan) goed aangeschreven masteropleidingen.