Open Site Navigation

New Tech Finance College

Tijd voor de volgende generatie binnen new finance om op te staan.

ROCvA ROC Flevoland

Hoe creëer je een onderwijsprogramma dat een ​​nieuwe generatie opleidt voor de nieuwe wereld van technologie en finance?

Onderwijs voor de finance wereld van morgen

De wereld van 'geld' heeft de afgelopen jaren een gigantische verandering doorgemaakt. Banken, verzekeraars, administrateurs, handelaren: allemaal zijn ze in grote mate gedigitaliseerd. Veel banen gingen daarbij verloren: afdelingen en vestigingen werden gesloten. Tegelijkertijd zijn op andere plekken ook weer nieuwe banen ontstaan: bij startups en grote nieuwe spelers, maar ook bij de gevestigde instituties en banken. Bovenop de basiskennis van transacties en boekingen vergen deze nieuwe banen ook nieuwe skills en kennis. Dit alles is van grote invloed op het MBO: leiden we nog wel op voor de carrières van morgen? Zijn ROC's voldoende op deze ontwikkelingen aangesloten? Daarbij komt nog een maatschappelijke vraag: hoe zorgen we dat het MBO voldoende 'stepping stones' biedt voor gemotiveerde jonge mensen om aansluiting te vinden bij goedbetaalde banen in de nieuwe wereld van Finance, waar 'hoger opgeleiden' doorgaans meer in de picture staan. Goed opgeleid talent is nodig voor economische groei. Daarom hebben we samen met sleutelfiguren uit de nieuwe financiële wereld, een onderwijsprogramma voor het ROCvA geco-creëerd.


Leren van bestaande uitdagingen in het bedrijfsleven

Om inzicht te krijgen in de vaardigheden die bedrijven de komende jaren het meest nodig zullen hebben, interviewden we verschillende financiële- en fintech-bedrijven; denk aan Lightspeed, ABN Amro, ING, APG, Cross Options Group, Bux, Symbid en Igen. Gevolgd door een expert co-creatie workshop waarbij we een mix van bedrijven, docenten en studenten betrokken. Het resultaat was een ruwe schets van het nieuwe programma dat de basis vormde voor de pilot. De eerste editie van het New Tech Finance College is opgezet als een pilot van 10 weken bestaande uit een introweek, Hot Topic Block, Practice Block en afsluitweek. Binnen het Hot Topic Block werden de basisvakken onderwezen door business experts. In het volgende Practice Block kregen studenten de kans om hun kennis in de praktijk te brengen door in teams samen te werken aan echte uitdagingen van de partnerorganisaties. Samen met meer dan 14 partners hebben we de eerste editie van het New Tech Finance College getest. Dankzij de inzet van ABN AMRO, Adyen, BUNQ, BUX, Payconiq, Igen, Holland Financial Business Group, IBEO en Rabobank definieerden we het best mogelijke curriculum en verkennen we het potentieel van mbo-opgeleide studenten binnen de nieuwe financiële wereld.