Open Site Navigation

The New Beauty School

Beauty 3.0 - talent opleiden voor de toekomst van het schoonheidsvak.

ROCvA Zuid

Vernieuwende beauty concepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij ontwikkelden een opleiding die vooroploopt op dit gebied.

Beauty 3.0

Schoonheid is en blijft een hot topic. Eeuwen geleden hadden de Egyptenaren al verschillende schoonheidsrituelen en droegen make-up en pruiken. Millennia later lijkt het erop dat elke maand een nieuw beauty concept wordt gelanceerd, alleen al binnen Amsterdam. We waren daarom niet verbaasd toen het ROCvA co-creatie wilde inzetten om hun beauty aanbod te vernieuwen. Er was inmiddels een grote kloof ontstaan tussen wat de studenten leerden en het aanbod in Amsterdam.


Onze missie was duidelijk: dicht de kloof en co-creëer een Beauty 3.0-programma. Ons team bestond uit drie strategen en een Connector: Britt, die in de eerste fase van het project uitgebreid trendonderzoek deed op het gebied van beauty. Britt is gespecialiseerd in trendonderzoek als Connector bij Fronteer. Op basis van dit onderzoek zijn diverse interviews afgenomen met experts uit het werkveld.

Een van de belangrijkste bevindingen was niet alleen dat de industrie het onderwijssysteem had overtroffen, maar ook dat de traditionele schoonheidsnorm die in de scholen werd omarmd, al uit het aanbod van de industrie was geschrapt.

Een holistische benadering

Er moest een synergie gevonden worden tussen het leren permanenten en bleken van haar en het omarmen van de diversiteit in haartexturen en huidtinten. Het werd voor Fronteer een spannende uitdaging om deze kloof te benoemen en te dichten. Verschillende co-creatie workshops met het ROCvA en externe experts hebben geleid tot het creëren van een modulair curriculum dat studenten voorbereidt op de toekomst van beauty. Samen met het ROC van Amsterdam hebben we verschillende schoonheidspijlers gedefinieerd die aan de basis staan ​​van het nieuwe programma, zoals: inclusiviteit, gastvrijheid en holisticiteit. Gebaseerd op de volgende simpele feiten: We willen een programma aanbieden dat is afgestemd op elke toekomstige klant van een afgestudeerde schoonheidsspecialiste. Schoonheid gaat niet alleen om het eindresultaat, het gaat ook om de ervaring. Daarom is gastvrijheid net zo belangrijk als elke aangeleerde techniek. Want laten we eerlijk zijn: schoonheid gaat niet alleen over wat er aan de buitenkant gebeurt, het is tegenwoordig holistisch.